Jól jön egy térkép!

Nagyon szeretek utazni és kirándulni, de sajnos ritkán engedhetem meg magamnak ezt a luxust. Azért egy könyv még mindig olcsóbb, mint egy repjegy meg szállás mondjuk Japánba, nem igaz? Viszont egy regénnyel és a saját elménk segítségével is csodás tájakra juthatunk el, mint például Középfölde, Roxfort vagy az Arrakis.

Vagy épp Ismert Világunk

Milyen tájakat járnak be a Csillagom főszereplői?

csillagom térkép
Kattints a térképre a nagyításhoz!

Néhányan már a szerkesztés előtt olvashatták a történetet, és egymástól függetlenül benyújtották a kérelmet, miszerint szeretnének egy térképet a történethez. Hajjaj! – fogtam a fejem. Habár szeretek festegetni, gyerekkoromban megpörkölve a papír szélét kincses térképet is rajzolgattam, azért más egy ilyen világot ekkora pontossággal megszerkeszteni. A fenti térkép nem is méretarányos, inkább csak olyan hozzávetőlegesen mutatja meg a kontinenst. Szerencsére a Clip Studio Paint közössége remek eszközöket bocsátott a segítségemre a térképrajzoláshoz. Magát a borítót is rajzos jellegűre terveztem, ezért úgy gondolom, ahhoz a stílushoz illik ez a térkép is. 🙂 Hogy tetszik?

A leggyakoribb kérdés, amit kaptam, így hangzott: Mivel rajzoltad a térképet?

Egy időszakos Clip Studio Paint Pro licenszt kaptam a belépő szintű Wacom tabletem mellé, de már előtte egérrel is kipróbáltam a szoftvert, ugyanis 30 nap próbaidőszak jár, ha letöltöd. Nekem már az alatt megtetszett, de végül, hogy könyvborítót is tudjak tervezni, egy 50%-os iskolakezdési akcióban megvettem az Extended verziót. Ha érdekel a szoftver, mindenképp iratkozz fel a hírlevelükre, le ne maradj az akciókról! 😉

térkép rajzolás
Így néz ki a Clip Studio Paint

A Csillagomban Anna így vélekedik a térképről:

“Legfelül hatalmas betűkkel állt a cím: Ismert Világunk. Közelebb léptem, és olvasgatni kezdtem a tájak és városok neveit: Mélysárföld, Aranyszőlőrév, Hegylábfüred, Szélesvölgy, Napfehérvár, Keletkincs, Szegelet, Nagymagasok, Perzselőföld, és így tovább. Akárki is adta a térképnek ezt a címet, volt humora, ha szerinte ez egy ismert világ.”

Lione Stanislav

Megjelent!

spiritulis fantasy
További információkért kattints a képre!