Hogyan keletkezett a Tianguo?

Tianguo – Az ösztönök nyomában

Mire való az ösztöngát? – merül fel két fiatal lányban a kérdés, és elhatározzák, hogy kiderítik az igazságot. Különböző utat járnak be, mégis ugyanott kötnek ki végül. Vajon fel lehet deríteni a rendszer titkait büntetlenül?

A Tianguo ötlete nagyjából tizenkilenc éves korom óta dereng a fejemben, de nagyon sokáig csak homályos töredékek kavarogtak bennem, nem körvonalazódtak igazán az események, csak apró mozzanatok mutatták meg magukat. Aztán egyszer csak megvilágosodtam, és leírtam a történet szinopszisát a G-mailembe, közben rájöttem, hogy kizárt dolog, hogy ezek európaiak vagy amerikaiak legyenek. Csak valamelyik keleti népség lehet képes arra, hogy ilyen körülmények között túléljen.

Aztán megírtam.

Mingmei csak mesélt és mesélt, én meg leírtam mindent, és megszületett az első verzió: Tianguo – Az ösztönök nyomában. Adta magát a név és az alcím, az égi föld, és ami ott történik. Négy fejezet, kisregénynek rövid. Novellának? Hát, duzzogva belefér. Gondoltam, majd valamikor felhasználom, és ingyenesen letölthetővé teszem. Aztán néhány héttel később kiderült, hogy Mingmeinek még több mesélnivalója is van. Szorgosan jegyzeteltem a G-mailbe, és néhány aprósággal kibővítettem a már meglévő történetet is.

Decemberben jött velem szembe a Sci-firől Nőktől Nőknek pályázata, miszerint sci-fi novellákat várnak. Elgondolkodtam. Be merjem küldeni? Kiemeltem ezt az első négy fejezetet egy külön fájlba, kicsit pofozgattam rajta, és odabiggyesztettem azt a bizonyos két mondatot a végére, előkészítve az olvasó kíváncsiságát az esetleges folytatáshoz. Mert folytatás bizony lehet, akár egy regényre való is. Az ösztönök nyomában csak az első négy fejezet alcíme. Aztán vártam. Nagyjából a határidőig. Az utolsó előtti napon végül beküldtem, és a szavazáson harmadik helyezést értem el. Egyáltalán nem számítottam rá, így már korábban elindítottam a szerkesztési projektet, de végül lefújtam, hiszen már nem szükséges ingyenesen letölthetővé tennem, kikerült a teljes szöveg a Sci-firől Nőktől Nőknek weboldalára is.

Itt tudod elolvasni a novellát:

Tehát tervben van a folytatás is, amelyben majd ki fog derülni, hogy végül is ki vagy mi az az Elit, mit keresnek abban a rohadt nagy bojlerben, mi van a Földdel, és még egy rakás felmerült kérdésre választ kapunk, amint eljön az ideje. 🙂

Lione Stanislav

Megjelent!

spiritulis fantasy
További információkért kattints a képre!